|

Gemeente Amsterdam verbiedt vredesdemonstratie op de Dam

313257269 201811112204895 3302221068535911179 n

PERSBERICHT: GEMEENTE AMSTERDAM VERBIEDT VREDESDEMONSTRATIE OP DE DAM

De veelbesproken vredesdemonstratie op de Dam van Samen voor Nederland (SVN) op zondag 6 november is door de Amsterdamse driehoek (gemeente, politie en OM) verboden. Vooralsnog is er geen bevestiging te vinden bij de officiële persberichten van de burgemeester. Na de aangekondigde tegendemonstratie van o.a. het CIDI stelt de driehoek dat zij de veiligheid van de vredesdemonstranten niet kunnen garanderen.

De politie en de gemeente hebben dit woensdagmiddag 2 november aan de organisatie Samen voor Nederland laten weten. De gemeente stelt de organisatie in de gelegenheid om de vredesdemonstratie te verplaatsen naar het Museumplein.

“Wij hebben geen goede herinneringen aan het politiegeweld op het Museumplein” zegt Frank Ruesink, een van de contactpersonen voor de gemeente en politie. Daarmee refereert Ruesink zeer waarschijnlijk aan de situatie van 2 januari 2022 waar toen hard werd ingegrepen door politie en ME en er door demonstranten door een ME linie werd gebroken. Politie Amsterdam erkende dat er inschattingsfouten werden gemaakt.

“Wij beraden ons op verdere stappen en sluiten daarbij ook de gang naar de rechter niet uit. En anders kunnen wij altijd nog gaan koffie drinken” zo vult Ruesink aan. Met het “koffie drinken” wordt verwezen naar het demonstreren op persoonlijke titel.

“Het hoogste doel van Samen voor Nederland voor zondag 6 november staat ook na dit verbod nog steeds fier overeind en dat is een massale, waardige en veilige vredesdemonstratie voor iedereen”.

Vergelijkbare berichten