|

Samen voor Nederland annuleert demonstratie in Amsterdam

signal 2022 11 04 010100 002

Amsterdam, 4 november 2022

De samenwerkende partijen van Samen voor Nederland annuleren de demonstratie in Amsterdam.

Voornaamste reden is, zo zegt woordvoerder en aanmelder van de demonstratie Mordechai Krispijn, dat het kabinet heeft besloten dat David Icke de toegang tot Nederland wordt ontzegd. “Wij merken dat die beslissing van het kabinet de doodsteek was voor deze demonstratie” zo deelt Krispijn met de redactie. “Waren sommige partijen misschien nog bereid mee te gaan met het besluit van een verplaatsing naar het Museumplein, het feit dat David Icke maar liefst voor twee jaar zijn vrijheid wordt afgenomen blijkt voor velen onacceptabel”.

Samen voor Nederland is tot dit besluit gekomen door zowel overleg met een groot deel van de aangesloten partijen als door de vele reacties vanuit de achterban van diezelfde partijen. Vrijdagmiddag stond Samen voor Nederland voor de rechter om toch op de Dam te kunnen
demonstreren. De rechter besloot echter in het voordeel van de gemeente die als belangrijkste argument aanvoerde dat er mogelijke wanordelijkheden zouden optreden door de tegendemonstraties van onder andere het CIDI.

“Natuurlijk respecteren wij het besluit van de rechter. Anders hoef je niet naar de rechter te stappen. Echter, het kort geding met betrekking tot de verplaatsing werden aangevraagd voordat het IND met het besluit kwam Icke voor twee jaar uit alle Shengen landen te weren” zo vervolgt Krispijn. “De situatie is dus veranderd. Gezien het kabinet pas gister is gekomen met dit besluit geeft ons gewoonweg te weinig tijd om ook daarvoor nog naar de rechter te stappen”.

Wat de aangesloten partijen nu gaan doen is volgens Krispijn onzeker. “De kans is groot dat een overgroot deel nu ‘koffie gaat drinken”. Dat kunnen we niet tegenhouden”. Met het koffie drinken wordt verwezen naar het demonstreren op persoonlijke titel. Op de vraag waar dat dan gaat gebeuren zegt hij “ik geloof dat ik dat niet toe hoef te lichten”.

Toespraak David Icke 6 november 2022 (Nederlandse ondertiteling)

Vergelijkbare berichten