| |

Demonstratie tegen het CBDC, 5 februari 2023 Dam Amsterdam

Op zondag 5 februari organiseert Samen voor Nederland een demonstratie tegen het CBDC (Central Digital Bank Currency), tegen het beperken van vrij geldverkeer door overheid en banken. Het programma begint om 12:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Er zijn diverse sprekers en er wordt een route gelopen door Amsterdam.

WhatsApp Image 2023 01 22 at 01.28.23

De organisatie stelt dat het CBDC een gevaar voor het huidige betaalverkeer is en na het invoeren van het CBDC de mogelijkheid bestaat dat contant geld op den duur wordt afgeschaft. Door voorwaarden en regels aan de aard van het betaalverkeer te gaan stellen onstaat het risico dat de overheid te veel invloed gaat krijgen op het bestedingsgedrag van de gewone burger. Daardoor kan het CDBC zich op langere termijn tot een sociaal krediet systeem ontwikkelen, waarmee onze vrijheden steeds verder in het gedrang komen.

Vergelijkbare berichten